Profiel Mock Interim & Legal

Mock Interim & Legal is in 2002 opgericht door Marcel Mock als een zelfstandig bureau en adviseur op het gebied van interim werkzaamheden en juridische dienstverlening. Marcel Mock werkte achtereenvolgens als internationaal advocaat bij een Angelsaksisch advocatenkantoor (Clifford Chance), en was daarna ruim 15 jaar werkzaam binnen en buiten Nederland voor grotere internationale ondernemingen (o.a. Nedlloyd, Fokker, Wolters Kluwer, Allseas). Marcel bezit ruime ervaring op het gebied van structurering, onderhandeling en project management inzake internationale commerciële contracten en transacties, samenwerkingen, bedrijfsovernames, desinvesteringen, financiering, leasing en herstructurering, outsourcing, arbitrage etc. Tevens is hij specialist op het terrein van corporate governance en verricht hij werkzaamheden op het gebied van compliancy en audits.

Marcel heeft ook in het Verre Oosten in meerdere sectoren ruime ervaring opgedaan, met name in China en India. Mock Interim & Legal zal uwzakelijke belangen in het Verre Oosten graag ondersteunen als adviseur, onderhandelaar en project manager. Uitgangspunt is het voorkomen van onnodige valkuilen of culturele obstakels bij de aantrekkelijke kansen in het Verre Oosten. Op haar thuismarkt Nederland is Mock Interim & Legal eveneens actief als de vertegenwoordiger van de zakelijke belangen van buitenlandse bedrijven, als adviseur, onderhandelaar en project manager, en tevens in gevallen waarbij Nederland de toegangspoort tot Europa kan zijn.

Marcel Mock is buitengewoon lid van het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB), special legal advisor en lid van The Netherlands India Chamber of Commerce & Trade (NICCT), adviseur van de Netherlands India Foundation for Innovation (NIFI), lid Vereeniging Handelsrecht en lid van de Koninklijke Industrieele Groote Club (KIGC). Marcel was lid van commissies van o.a. Amsterdam Exchanges (AEX), Sociaal Economische Raad (SER) en hij vervulde vele bestuursfuncties van kerkelijke en maatschappelijke organisaties. Hij publiceert regelmatig ondermeer op het gebied van ondernemingsrecht en corporate governance in Het Financieele Dagblad, NIW, Trouw en juridische vakbladen. Voor enige publicaties klik hier.

Nadere informatie over Mock Interim & Legal kunt u verkrijgen via mlmock@mockinterim.nl of mlm@mocklegal.eu. Tevens is een informatiebrochure beschikbaar op deze website.